chayenne vekemans

Om eerlijk te zijn had ik nog geen idee wat ik wou gaan studeren na mijn middelbaar. Ik twijfelde enorm aan mijn ‘kennen en kunnen’, maar heb dan toch de stap naar de vroedkundige wereld gewaagd. Vanaf mijn eerste stage op materniteit, wist ik dat dit de job was waarvan ik droomde. Zwangere en ouders begeleiden doorheen hun ontdekking naar het ouderschap.

Toen ik afstudeerde in februari 2017 kon ik na mijn bachelor niet meteen als vroedvrouw aan het werk gaan en ben ik gestart als verpleegkundige op het operatiekwartier. Daar werd ik opgeleid in de discipline neurochirurgie waardoor ik een enorm boeiende en leerrijke job mocht uitoefenen. Na twee jaar miste ik de zwangere buikjes en baby’s om me heen en ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik kreeg de kans om te beginnen als vroedvrouw op NICU: een job met veel afwisseling waar ik veel voldoening uit haal.

Wanneer ik een collega vroedvrouw hoorde vertellen over haar job als zelfstandige in bijberoep, werd ik geïnspireerd en bekeek ik de mogelijkheden met mijn huidige job. Zo is sinds november 2020 Mama & Mwana geboren, waar ik pre- en postnatale begeleiding bied aan moeder en kind. Een nieuwe uitdaging, dat ik graag op me laat afkomen!

Diploma's

Bachelor in de vroedkunde (afgestudeerd in februari 2017)

Certificaat NLS – Neonatal life support (december 2019)

Postgraduaat Neonatologie & Pediatrie (afgestudeerd in 2020)

Opleiding babymassage (maart 2021)

Opleiding zwangerschapsmassage (juni 2021)


ervaringen

Buitenlandse stage als vroedvrouw in Malawi – Afrika (najaar van 2014)

Verpleegkundige operatiekwartier (februari 2017 tot april 2019)

Vroedvrouw op NICU (sinds mei 2019)

Zelfstandige vroedvrouw in bijberoep (sinds november 2020)